W dniach 26-30.01.2019 r., podczas światowych targów gastronomicznych Sirha w Lyonie, Akademia Bocuse d’Or Poland promowała na swoim stoisku polskie produkty, kuchnię i tradycyjne smaki! Przez kilka dni mieliśmy okazję być częścią strefy Have a Taste of Poland, a także obserwować zmagania polskich cukierników podczas finału Coupe du Monde de la Patisserie. Jesteśmy dumni, że nasze pieczywo cieszyło się tak ogromnym zainteresowaniem wśród zwiedzających, a także doskonale komponowało się z serwowanymi polskimi daniami!
Za niezapomniane doznania kulinarne oraz fantastyczną atmosferę podczas wydarzenia dziękujemy wszystkim członkom Akademii Bocuse d’Or Poland, a w szczególności Prezesowi Jackowi Krawczykowi oraz wspaniałym szefom kuchni: Adamowi Chrząstowskiemu, Łukaszowi Konikowi, Tomaszowi Milewskiemu oraz Michałowi Soliwodzie.
Zachęcamy do zapoznania się z wyjątkową video relacją z Lyonu.
Szczegółowe informacje na temat działalności Akademii oraz konkursu dostępne są na oficjalnej stronie Bocuse d’Or Poland.