Już po raz trzeci mieliśmy okazję uczestniczyć w Kongresie Szefów Kuchni, który w tym roku odbył się 9 października w EXPO XXI Warszawa – Międzynarodowym Centrum Targowo-Kongresowym. Tym razem na naszym stoisku prezentowaliśmy nie tylko nasze pyszne pieczywo i gorące nowości. Naszymi gośćmi specjalnymi byli wybitni Szefowie Kuchni Tomasz Milewski oraz Szymon Bracik z Polskiej Inicjatywy Kulinarnej, którzy na bazie naszych produktów przygotowali wyśmienite przekąski dla uczestników wydarzenia. W menu pojawiły się m.in.:
– mus z wędzonego suma z kawiorem limonkowym, zielonym groszkiem oraz majonezem jabłkowym na rogaliku z płatkami ziemniaczanymi,
– rillettes z królika z dodatkiem majonezu orzechowego, ogórecznika oraz białą czekoladą podawane na kromce chleba żytniego,
– bezglutenowy makaron od firmy Bezgluten z krewetkami, pietruszką, limonką, pomidorkami koktajlowymi, serem szafir i chilli,
– fondant czekoladowy z ziemią kakaową, sosem malinowym i owocami.
Serdecznie dziękujemy wszystkim, którzy odwiedzili nasze stoisko. Mamy nadzieję, że każdy z Was spędził ten dzień równie wyjątkowo jak my!