Bocuse d’Or to najbardziej prestiżowy konkurs kulinarny na świecie, powołany w styczniu 1987 roku przez PAULA BOCUSA wybitnego szefa kuchni, ojca ruchu nouvelle cuisine. Konkurs odbywa się co 2 lata, a ideą konkursu jest zebranie 24 młodych szefów kuchni z całego świata, spośród najbardziej obiecujących talentów ich pokolenia i przygotowanie przed publicznością znakomitych potraw w ciągu 5 godzin 35 minut.
Po raz pierwszy, Akademia Bocuse d’Or Poland będzie miała wyjątkową okazję zaprezentować się w pełnej okazałości w najbardziej prestiżowym miejscu – STREFIE VIP CHEF’S VILLAGE podczas Wielkiego Finału Bocuse d’Or i Coupe du Monde de la Patisserie w Lyonie.
Polska Akademia Bocuse d’Or pod batutą czołowych szefów kuchni, tj. m.in.: Adama Chrząstowskiego, Łukasza Konika, Tomasza Milewskiego, Michała Soliwody, będzie promować nasz kraj, polską kuchnię i polskich producentów w samym sercu Sirha – profesjonalnych targów poświęconych gastronomii, które odbędą się w dniach 26-30.01.2019 r. w Lyonie. Z dumą informujemy, że nasze pieczywo znajdzie się wśród polskich produktów promowanych przez Akademię.
Do zobaczenia w Lyonie!
Więcej szczegółów na temat Finału Bocuse d’Or 2019 dostępne jest tutaj: http://www.bocusedor.com/bocuse-d-or-finale-2019-1